Kép: Techeblog

Ha éppen fogalmunk sincs, mire költsünk potom kilencmilliót, mert már mindenünk megvan, akkor példának okáért szórjuk el az 1989-es Batmobile formájú órára. 

Mindig készülnek olyan érdekességek, amik méregdrágák, gyakorlati hasznuk sincs sok, de ha őszinték szeretnénk lenni magunkkal, bevallanánk, hogy megfelelő anyagi háttér mellett mi is simán megvennénk. Ilyen a 1989 Batmobile x Kross Studio asztali óra, amiből mindössze százat gyártanak.

Kép: Techeblog

A szerkezet összesen 512 alkatrészből áll, ezekből 115 maga a kaszni, a maradék 397 pedig az óra működéséhez szükséges. Csak érdekességként említjük, hogy hagyományos asztali órák mutatóinak mozgatásához nagyjából 130 alkatrész szükséges. Amint a képeken is látni, nem digitális kijelzőről van szó, hanem valódi mechanikus számlapról, ami az órákat és a perceket mutatja.

Kép: Techeblog

A karosszéria nem hétköznapi műanyag vagy fém, hanem elegáns, fekete alumínium kompozit olyan anyaggal borítva, ami megvédi a felületet a karcolásoktól. A pontos idő beállításához Batman témájú kulcs jár, amit fekete szaténba csomagolva kap meg a felhasználó. Persze mindez csak akkor történhet meg, ha valaki kicsengeti a közel 9 millió forintnak megfelelő 29.900 dollárt, és még nem fogyott el a készlet.

Kép: Techeblog

Ami pedig az 1989-es Batman Returns-ben felbukkanó Batmobile jellemzőit illeti, gyorsulása 3,7  másodperc, csúcssebessége pedig 530 km/h. Mindezt a 10.000 lóerős hajtóművel éri el. Fegyverzet tekintetében kiemelendő a két darab M1919 Browning, amivel elég hatékonyan lehet ártalmatlanná tenni bármit vagy bárkit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!