Egyre gyorsabb a SpaceX műholdas internete

Két hónap alatt megtriplázta a letöltési sebességeket a Starlink szolgáltatás. 

Elon Musk és a SpaceX a Starlink segítségével akar műholdas internetet vinni a világ minden részére, főleg olyan helyekre, ahol eddig elérhetetlen volt a gyors kapcsolat. A fejlesztések gyors ütemben zajlanak, a SpaceX minden második héten 60 újabb műholdat lő fel. Mostanra több mint 900 van Föld körüli pályán, és már tart az amerikai nyílt bétateszt.


A zárt béta során korábban 50 Mbps-os letöltési sebességeket lehetett elérni a szolgáltatással, vagyis már a start előtt jobb volt, mint a félreeső helyeken dolgozó szolgáltatók. A Redditen felbukkant tesztek szerint azonban nagyjából két hónap alatt sikerült megtriplázni a letöltési sebességeket, így azok átlagosan már 150 Mbps-on alakulnak.

Mindez nagy aggodalmat okozhat sok internetszolgáltatónak a világban, főleg a félreesőbb településeken és vidékeken. Persze a 99 dolláros havi díj mellé a SpaceX egy 499 dolláros antenna megvásárlását is kéri, és egyelőre a stabilitással is vannak gondok, vagyis a nagy forradalom még odébb van.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: SpaceX

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?