Minden várakozást felülmúlhat az idei Black Friday

Az első öt óra adatai alapján az idei fekete péntek forgalma a járványhelyzet ellenére (vagy éppen azért) itthon több mint 40 százalékkal lesz nagyobb a tavalyinál.

Ugyan az Extreme Digital és az eMAG egyesült, a két márka mégis külön tartja a fekete pénteket. Az Extreme Digital szűkebb (1000-1200 cikkből álló) Black Friday akciókkal, a konkurenciát megelőzve igyekszik korlátozottabb marketing keretéből nagy fekete pénteki forgalmat generálni. Ezzel szemben az eMAG széles kínálattal, hangos kommunikációval igyekszik az egyetlen napos Black Friday akció hagyományát megőrizni.


Az Extreme Digital hetedik Black Friday-e 2020. november 13-án reggel 6 órakor indult, a kezdés pontos időpontjáról a hajnali órák alatt egy visszaszámláló óra formájában értesülhettek a látogatók.

Az első órák legnépszerűbb termékei

Idén az öt legnagyobb forgalmat generáló termékkategória a televízió, a mobiltelefon, a notebook, a szárítógép és a kávézás.  Az első öt órában a legnagyobb bevételeket az egyik amerikai piackutató cég által a világ legnépszerűbb telefonjának kikiáltott iPhone 11 modellje generálta.

A bevételi adatok alapján ezüstérmes a Lenovo Ideapad laptopja, a bronzérem pedig a Beko gyártmányú hőszivattyús szárítógépnek jár. Az LG jelentősen leakciózott, 55 colos OLED-tévéje csak egy kevéssel maradt le a dobogóról a bevételi adatok alapján.

Az eMAG jövő heti akciójában a fő műszaki kategóriák (tévé, laptop, okostelefon) mellett az összes háztartási kategória fontos szerepet játszik: takarítószerek és eszközök, drogéria és FMCG (fogyasztási cikkek), mivel az idei évtől már szupermarket termékkategória is elérhető az eMAG.hu-n (száraz-, és tartós élelmiszerekkel, italokkal és drogéria termékkategóriával).

A pandémia ellenére sokan választják a bolti átvételt

Bár a rendelések többségét kiszállítással adják fel a fekete pénteki vásárlók, egyelőre úgy tűnik, hogy a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása ellenére is elég népszerű maradt a bolti átvétel, a rendelések 45 százalékát kérik így. A bolti átvétel biztonságosságáról az Extreme Digital az eladók és a vásárlók számára egyaránt kötelező maszkhasználat mellett az üzlethelyiségben tartózkodó emberek számának korlátozásával, és egyéb biztonsági intézkedésekkel gondoskodik.

Extreme Digital Black Friday easybox
Egy nagyon jó és biztonságos alternatíva a megrendelt termékek átvételére az Easybox automata.

Aki a lehető leggyorsabban szeretné átvenni a fekete pénteki rendelését, annak bolti átvételt érdemes választania, mert így 5 napon belüli garantáltan hozzáférhet a termékhez.  Kis méretű csomagok esetén 1-8 napon belüli kiszállítást, nagy méretű csomagok esetén 1-10 napot vállal az Extreme Digital a fekete pénteki rendelésekre.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?