Az olcsó mobilok kamerás királya a Google Pixel 4a

A DxOMark tesztjén meggyőzően teljesített az olcsó Pixel 4a, persze a többkamerás csúcsmobilok előnyben vannak. 

A Pixel 4a a Google legkedvezőbb árú okostelefonja, és előre lehetett sejteni, hogy kamerában remek lesz, még ha csak egyetlen 12,2 megapixeles egységet is kínál a hátlapon. Nemrég a DxOMark is letesztelte, és remeknek találta.


Maga a kamera ugyanaz, mint a tavalyi Pixel 4 és 4 XL készülékekben: 1/2,55 hüvelykes szenzor, 1,4 mikrométeres képpontokkal és f/1.7-es rekeszértékkel. Van OIS, dual pixel PDAF és a szokásos remek Google-algoritmusok.

A Pixel 4a összesítésben 111 pontot kapott, ami manapság már nem olyan jó a DxOMark listáján. A magyarázat egyszerű: nincs ultraszéles és telefotós kamera, ezért nem kaphat magas pontszámot a készülék. A fotós teszten mindenesetre 122-t szerzett, nagyszerű a színhűsége, autofókusza, zajcsökkentése. Összességében elmondható, hogy egy jó mobilos kameráért nem feltétlen kell 300-400-500 ezer forintot kiadni.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Android Police

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?