A Crew Dragon asztronautái Baby Yodát is vitték magukkal az űrbe

Tiszteletbeli űrhajós lett Baby Yoda, akit a Crew Dragon napokban kilőtt űrhajósai magukkal vittek a Nemzetközi Űrállomásra.

A SpaceX és a NASA a napokban indította útnak első teljes értékű űrmisszióját, amelynek keretén belül 27 órányi repülés után négy asztronauta érkezett meg a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére. A NASA űrhajósait Michael Hopkins-t, Victor Glovert, Shannon Walkert és Soichi Noguchi-t a NASA Cape Canaveral-i űrközpontjából  indították útnak a fél éve kipróbált Crew Dragon űrhajójában, csakhogy a hivatásos űrhajósok mellett más valaki is felutazott az űrbe.


Baby Yoda plüss játékváltozata látogathatott el a Nemzetközi Űrállomásra, amelyről élő közvetítést is közzétettek a Crew Dragon fedélzetén utazó űrhajósok. A Mandalorian sorozatból ismert ikonikus alakok közül egyértelműen a végtelenül cuki Baby Yoda vitte el a prímet, így tulajdonképpen nincs is csodálkoznivaló azon, hogy az űrhajósok sem tudtak ellenállni neki.

crew-dragon
Forrás: Entrepreneur

A SpaceX és a NASA most lőtt fel elsőként teljesen operatív legénységi missziót a májusi tesztmisszió után, amelyben a NASA űrhajósait, Douglas Hurley és Robert Behnken tesztpilótát szállították az űrállomásra.

A SpaceX űrhajósai azonban nem először hoztak magukkal „plüss barátot” a fedélzetre.  2020 májusában Bob Behnken és Doug Hurley például egy plüss dinoszaurusz társaságában indult el az űrbe, aki hozzájuk hasonlóan végül sikeresen érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?