ferenc-pápa
Forrás: BBC

Vizsgálatot indított a Vatikán, hogy kiderüljön mi áll annak az ügynek a hátterében, hogy Ferenc pápa profiljával like-oltak egy hiányos öltözetű brazil modellt. 

Natalia Garibotto, brazil modell fotóját november 14-án “like-olta a pápa”, amelyet a Garibotto lazán csak annyival rendezett el, hogy így legalább a mennybe jut. Ferenc pápa már a megválasztása óta híres reformer szemléletéről, és már többször is kiverte a biztosítékot a merev vallásos hagyományok lazítása miatt, ám egy erotikus modell képének a like-olása azért még tőle is meghökkentő lenne.

Friss szemlélet ide vagy oda elég valószínű, hogy nem Ferenc pápa like-olta a bikinimodellt, ezért a Vatikán vizsgálatot indított az ügyben, és magyarázatot követelnek az Instagramtól. A Vatikán szóvivője ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy kizárt, hogy maga Ferenc pápa like-olta volna a finoman szólva is alulöltözött hölgy képét az Instagramon.

ferenc-pápa
Forrás: PertNow

Nem lesz azonban egyszerű kitalálni, hogy kinek tetszhetett meg a modell, hiszen a pápa közösségi médiás felületeit egy komplett csapat kezeli, így igen sokan szóba jöhetnek potenciális lájkolóként. A pápa Instagram posztjait ritka kivételektől eltekintve a megbízott emberek írják, ám mielőtt kikerülnének, az egyházfő is rábólint, a pápai fiókkal való lájkoláshoz viszont nincs szükség a vallási vezető áldása.

A pápa egyébként igen nagy népszerűségnek örvend a közösségi oldalakon, csak az Instagramon 7.4 millióan követik, a profillal viszont nem követnek senkit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!