Így működik az iPhone 12 Pro Max képstabilizáló rendszere

Zack Nelson apró darabokra szedte szét az iPhone 12 Pro Max fő kameráját, így megleshettük annak titkait. 

Az Apple idén nem csak méretben és akkuban kínálja a legtöbbet az iPhone 12 Pro Max csúcsmobillal, hanem kamerában is. A telefotós kamera tovább zoomol, a főkamera szenzora nagyobb, és szenzoralapú stabilizációt kapott. A mobilpiacon elsőként.


Zack Nelson nagyon kíváncsi volt, hogy ez milyen a gyakorlatban, ezért apró darabokra bontotta az iPhone 12 Pro Max kamerarendszerét, és megmutatta a fő szenzort.

A fő kamera tokozása az átlagosnál jóval nagyobb, ez a nagy szenzornak és az IBIS képstabilizációnak köszönhető. Ilyet a DSLR fényképezőknél láthatunk, az optika helyett maga a szenzor mozog, vagyis a stabilizálás gyorsabb és hatékonyabb, az éjszakai képet élesebbek és gyorsabban készülnek el. Mindez pedig nem süket szöveg, a gyakorlatban is olyan jól működik, ahogy hangzik. Vagyis az Apple újítása remekül sikerült.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Zack Nelson

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?