Sci-fi filmbe illik az Oppo X, a széthúzható OLED kijelzős okostelefon

Futurisztikus, és kegyetlenül jól néz ki az Oppo X működés közben, ahogy 6,7 inches telefonból 7,4 inces tabletet csinálnak belőle.

Az okostelefonos iparág robban a kreativitástól és az innovációtól, és a piaci szereplők egymást igyekeznek felülmúlni az ötletviharban. Ennek tökéletes példája az Oppo által villantott új koncepció telefon, amelynek működés közben széthúzható és összetolható az OLED kijelzője. Az Oppo X nevű csodáról közzé is tettek egy rövid videót, és ennek alapján ez totál életképes technológiának tűnik. Ha minden jól megy, jövőre már be is futhatnak az első ilyen készülékek.


oppo x

Hát, nagyon várjuk, ez a kisfilm meg is győzött minket arról, hogy ez egy jó irány. Persze konkrét technikai specifikációk még nincsenek, ár sem, de nyilván ha egyszer a boltokba kerül egy ilyen mobil, akkor nagyon durván sokba fog kerülni. De minden technológiai újítással így van ez, hogy aztán idővel szépen bezuhanjon az ára, és megjelenjen az eljárás az alsóbb kategóriákban is.

A hírek szerint egyébként feltekerhető OLED kijelző dolgozik a termékben, és ezzel tudják valahogy megoldani a képernyő méretének azonnali növelését. Az persze jó kérdés, hogy egy ilyen megoldás mennyire tartós, mennyire veszi igénybe a panelt. Ha megbízhatósági problémák lépnek fel, az értelemszerűen azonnal taccsra vághatja az egész koncepciót.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?