Közös kurzusok indításáról állapodott meg a Huawei és az Óbudai Egyetem

A Huawei és az Óbudai Egyetem infokommunikáció-specifikus képzésről írt alá megállapodást, amelyben akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok közös indításáról egyeztek meg. 

A 2016 óta fennálló stratégiai megállapodás részeként létrejött Dr. Lukács Eszter, az egyetem rektorhelyettese és Colin Cai, a Huawei Technologies magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója által aláírt együttműködés, amelynek keretén belul az egyetem Gépészmérnöki,
Informatikai és Villmosmérnöki Karán elindul az ún. HAINA (Huawei Authorised Information and Network Academy) program, mely az egyetemi képzésen belül, választható, kreditpontokat érő tantárgyként, különböző piacképes szakismereteket, speciális kurzusokat nyújt majd a mérnökhallgatóknak.


A kurzusok olyan témákkal is foglalkoznak, mint a következő generációs mobilhálózatok és az 5G technológiával kapcsolatos legújabb információk, de a a Big Data és Mesterséges Intelligencia témakörébe tartozó új lehetőségekről is tanulhatnak a diákok.

huawei óbudai egyetem

A rektor az aláíráson kiemelte azokat az egyetemi infokommunikációs törekvéseket, és kutatási projekteket, amelyekben nemzetközi szinten is elismert sikereket ért el az oktatási intézmény – ilyen például az Egészségügyi robotikai és informatikai megoldások fejlesztése, a Mesterséges Intelligencia alkalmazások kutatása és implementálása a szolgáltató és gyártóipar számára. A Huawei és az Óbudai Egyetem között létrejött megállapodás különösen érdekes a városi mobilitás jellemzésére kifejlesztett keretrendszer szempontjából, mely a vezetéknélküli kommunikációs hálózatokból származó adatok elemzésére épül.

Az Óbudai Egyetemmel korábban kötött szándéknyilatkozatunkat töltjük tovább tartalommal” – mondta Colin Cai, a Huawei magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?