Elon Musk lett a világ második leggazdagabb embere

A Tesla alapítója, Elon Musk lett a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg számításai szerint, kigolyózva ezzel a Microsoft cég alapítóját, Bill Gates-t, aki ezzel a harmadik helyre csúszott vissza. A milliárdosok listájának élén Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dollárral.

A vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló lista második és harmadik helyén most hétfőn történt változás, amikor a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ezzel 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát.


A Tesla részvényei nem véletlenül ugrottak az egekbe, ugyanis a hónapokig tartó spekuláció után december 21-től az autógyártó startup, a Tesla lett az S&P Dow Jones indexek legújabb várományosa. Az S&P 500-at a világ legfontosabb tőzsdemutatói között tartják számon, amely a S&P Dow Jones 500 leggazdagabb amerikai vállalatát követi nyomon.

elon-musk
Forrás: The Verge

A második helyezés önmagában is elképesztő teljesítmény, az pedig már csak hab a tortán, hogy a Tesla vezetője tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon.

A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault lett 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?