Megpróbálja megfékezni az álhírek lájkolását a Twitter

Figyelmezteti a jövőben a felhasználókat a Twitter, ha olyan bejegyzést lájkolnának, ami vélhetően félrevezető. 

A Twitter talán szélmalomharcot vív az álhírekkel, tévinformációkkal és szélsőséges tartalmakkal szemben, de azért a platform nem adja fel. Most úgy szeretnék megfékezni az álhírek terjedését, hogy újabb figyelmeztető üzeneteket jelenítenek meg.


Ilyen már felugrik, ha valaki feltételezhetően félrevezető tartalomként megjelölt tweetet akar retweeteleni, most azonban már lájkoláskor is megjelenik az ilyen tartalmaknál a figyelmeztető üzenet.

A cég szerint a retweetek esetében segített visszafogni a tévinformációk terjedését az ötlet, így azt remélik, hogy a lájkoknál is sikerrel járnak. Így végül a veszélyes és káros információk terjedése lassulhat, bár végső soron ezeket olyan mértékben kezdték el terjeszteni az utóbbi 1-1,5 évben, hogy a legnagyobb fegyver már csak a józan ész a kritikus gondolkodás a folyamatosan zúduló információáradattal szemben.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Fortune, Our Social Times

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?