A Harvard professzorának sikerkönyve tanít meg milyen egy menő virtuális tanterem!

A Geopen Könyvkiadónak hála már magyarul is olvasható a Harvard Egyetem professzorának nagysikerű könyve, a Zoom-tanterem, melyben a szerző elmagyarázza, hogyan válhat a Zoom valóban hasznos és nélkülözhetetlen eszközzé a tanításban. 

Egy évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy az iskolák egyik pillanatról a másikra bezárják kapuikat, és a hagyományos oktatást felváltja a digitális. Érthető módon nem kis zűrzavart okozott a hirtelen átállás, hiszen sokaknak most először kellett szembesülnie az online oktatás minden előnyével és hátrányával, mindezt ráadásul éles környezetben.


A Harvard Egyetem professzora, Dan Levy erre a váratlan helyzetre válaszolva állította össze könyvét, mely a szerző ígérete szerint nélkülözhetetlen tanácsokkal szolgál az online oktatásban boldogulni kényszülő tanárok számára, de később is hasznos lehet, amikor visszatér az élet a normális kerékvágásba. Levy könyvének célja az, hogy olyan gyakorlati tanácsokat kínáljon a pedagógusoknak, amivel a Zoom funkcióit teljes mértékben kimaxolhatják: a szerző többek között elmagyarázza, hogyan lehet közösséget építeni a virtuális osztályteremben, vagy hogy mitől válik igazán maradandó élménnyé egy Zoom-alkalmazással megtartott óra.

zoom tanterem

Dan Levy egyébként már öregmotoros a szakmában, ugyanis másfél évtizede tanít a Harvardon, ahol mint a hatékony digitális oktatás és tanulás elkötelezett híve és lelkes népszerűsítője módszertani és mesterkurzusokon osztja meg tudását hallgatóival és kollégáival. Zoom-tanterem című kézikönyvét azoknak ajánlja, akik ebben a kihívásokkal teli időszakban is hatékonnyá és élvezetessé szeretnék tenni online óráikat.

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a könyv, a Geopen Könyvkiadó oldalán, ide kattintva tudjátok előrendelni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?