És igen, megint újabb haladékot kapott a TikTok Amerikában

Aki még követi a TikTok és Amerika között zajló macska-egér háborút, és még nem vesztette el teljesen a fonalat, azoknak mondjuk, hogy az USA ismét módosítja a TikTok amerikai üzletágának eladására megszabott határidőt. 

Az Amerikai Egyesült Államok és a kínai videómegosztó között dúló harc egy végetnemerős sztori, aki esetleg nem tudja, hogy miért, annak gyorsan felvázoljuk: a tinik körében oly népszerű applikáció nemzetbiztonsági okokra hivatkozva került Donald Trump egykori amerikai elnök célkeresztjébe, amely kapcsán nem egy ízben lebegtették meg, hogy kitiltják a kínai közösségi médiát az USA-ból.


Végül a dolgok barátságosabb vizekre eveztek, ugyanis az USA és a TikTokot tulajdonló ByteDance megállapodtak, hogy a videómegosztó amerikai ágazatáért és az amerikai felhasználók adatainak biztonságáért egy amerikai vállalat, az Oracle felel majd. A hírt egyébként a helyi lapok szellőztették meg, amelyben azt is közölték, hogy a korábban egyértelmű nyertesnek tartott Microsoft már kiesett a TikTokért folytatott versenyből.

tiktok-amerika
Forrás: The Washington Post

Mivel azonban az üzleti tárgyalások nem haladtak épp zökkenőmentesen az amerikai kereskedelmi minisztérium szeptemberben kimondta, hogy ha november 12-ig nem sikerül tető alá hozni az üzletet, akkor életbe lép a tiltás. A határidő közeledtével a ByteDance azonban hiába kereste az amerikai döntéshozókat, nem igazán kapott válaszreakciót. Mint utólag kiderült azért nem, mert a betiltás elhalasztották, méghozzá november 27-ig, bár nagyon úgy néz ki, hogy még ebből sem lesz semmi.

A Reuters értesülései szerint a TikTok ismét haladékot kapott, egészen pontosan 7 napot, melynek értelmében december 4. lett az új határidő. A ByteDance-nek tehát addig kell eladnia a TikTok amerikai ágazatát, máskülönben betiltják az alkalmazást az USA területén. További kérdéseket vet fel, hogy az időközben Trump helyére kerülő Biden is meglépné-e a TikTok kitiltását. Bár ez még a jövő zenéje.

[sc name=”facebook” ] 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?