Jönnek a sokkolóan jó képminőségű kvantumpontos OLED (QD-OLED) monitorok

A QD-OLED technológiának köszönhetően a Samsung átírhatja a szabályokat a monitor iparágban.

Már egy ideje lehet tudni, hogy a Samsung nagyon komoly eredményeket ért el az úgynevezett QD-OLED, azaz kvantumpontos OLED kijelzőtechnológia fejlesztése során. Ennek pedig a hírek szerint hamarosan kézzelfogható eredményét is láthatjuk.


QD-OLED

A Flatpanels HD magazin értesülései szerint a Samsung ugyanis 2021-ben piacra dobja a világ első ilyen eljárásra épülő monitorait. A jelenleg rendelkezésre álló információk értelmében a kvantumpontos OLED megjelenítők minden korábbinál nagyobb színtérlefedettséget és színpontosságot produkálnak, ráadásul a fényerejük is magasabb, illetve kevesebb energiát fogyasztanak. Emellett a betekintési szögük, valamint kontrasztjuk is lényegesen jobb, mint amit az iparágat jelenleg uraló LED LCD kijelzők tudnak.

A Samsung első körben 33,34 és 35 inches termékkel támadna, amelyekkel a fő cél a prémium kategória, azaz a drága készülékek szegmensének meghódítása. Az elmúlt időben ebben a szektorban már megjelentek az RGB OLED monitorok is, ami arra utal, hogy hamarosan itt is gyilkos verseny alakulhat ki. Ennek levét pedig jó eséllyel a már említett LED LCD monitorok isszák majd meg. Mi mindenesetre nagyon kíváncsiak vagyunk, amit tudunk, annak alapján a QD-OLED jó technológia, amely tényleg szintlépést jelenthet a képminőség terén.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?