A pletykák szerint a cég még idén beröffenti a gyártósorokat, és jövőre már meg is lehet venni az első kvantumpontos OLED modelleket, amelyek felforgathatják a felső kategóriát.

A Samsung 2013-ban megpróbálta egy saját fejlesztésű OLED tévével letarolni a piacot, azonban a projekt elbukott, mint a hóember egy meleg napon. A várnál nagyobb gyártási költségeket és a vártnál kisebb élettartamot látva a cég összepakolt és kivonult, hátrahagyva a terepet a vetélytársaknak. Az LG pedig köszönte szépen a ziccert, hisz az elmúlt időszakban rettenetesen kigyúrta az OLED technológiát, és egyeduralkodóként diktál-e területen, több, mint tucatnyi nagy gyártónak szállítva paneleket.

A Samsung 2013-as OLED tévéje

A Samsung mindez ideáig büszkén tartotta magát, és nem kért az OLED-ből, viszont az évek során többször felmerült pletyka szinten, hogy visszatérnének, ráadásul saját fejlesztésű termékkel. Ez logikus lépés is lenne, hiszen a mobil eszközeiknél már korábban letették a voksukat e képalkotó technológia mellett, és káprázatos OLED kijelzőket építenek a telóikba és tabletjeikbe. Ennek ellenére a cég mindig cáfolta, hogy OLED tévékben gondolkodnának, azonban most komolynak tűnő kismaradarak csiripolják azt, hogy mindez csak áltatás volt.

A The Elec nevű dél-koreai újság értesülései szerint, ugyanis a Samsung utolsó megmaradt dél-koreai LCD tévé gyárában beszüntették a termelést, és megkezdték az üzem átalakítását. Mégpedig a célból, hogy októbertől KVANTUMPONTOS OLED KIJELZŐKET ÉS TÉVÉKET állítsanak elő ott! Ha pedig mindez igaz, akkor az azt jelenti, hogy

1: A Samsung nem pusztán egy vetélytársat állít ki az LG Display WOLED paneljei ellen, hanem egy forradalmi technológiával robbantana a piacon, amely a kép minőség tekintetében jó eséllyel lenyomhatja a vetélytárs eljárást.
2: A 2020-as CES-en be is mutathatják az első működőképes modelleket, és jövőre megkezdhetik az árusítást.

Samsung QLED tv

Fúú, mi nagyon izgulunk, reméljük van igazságmagva a pletykának, mert amíg nincs igazi verseny, addig az OLED tv árak továbbra is magasak maradnak! Mindez egyébként természetesen nem jelentené azt, hogy a Samsung dobná az évek óta csiszolgatott kvantumpontos LED LCD, azaz a QLED technológiát. Ennek a megoldásnak is vannak komoly előnyei, sokkal inkább arról van szó, hogy a kvantumpontos OLED-ekkel egy új csodafegyvert vonultatnának fel a soha véget nem érő háborúban.