Zoom a jövőben: a felhasználók már a virtuális kávé illatát is érezhetik

A videókonferenciás cég szerint a jövőben a kávé illata mellett a kézfogást is érezni fogják a Zoom felhasználói a virtuális térben – legalábbi ezt jósolta a Zoom alapítója és vezérigazgatója.

A Zoom szénné kereste magát az utóbbi időben, harmadik negyedévi bevételei mindent felülmúltak, ráadásul az ügyfélbázisa is szépen hízik. Az amerikai vállalat egyértelműen a koronavírus-járvány egyik nagy nyertese lett, ugyanis a tavaszi hullámot követően érzékelhetően megugrott több olyan szolgáltató népszerűsége is, mely a kijárási korlátozás miatt kialakult helyzetben segítséget jelentett a mindennapokban, így a Zoom részvényei is szépen elindultak felfelé.


Eric Yuan, a Zoom vezérigazgatója a Web Summit technológiai konferencián beszélt a cég jelentőségéről, és arról, hogy milyen fejlődésen fog keresztülmenni a videókonferenciás vállalat a járványnak köszönhetően. A Zoom vezérigazgatója szerint sok munkavállaló a világjárvány után sem tér majd vissza teljes munkaidőben az irodába, így a videókonferenciáknak sokkal nagyobb jelentősége lesz, mint ahogy azt korábban gondolták volna.

zoom-jövőben
Fotó: Entrepreneur

A szolgáltatás sikerére még maguk a fejlesztők sem voltak felkészülve, akiknek a lehető leggyorsabban kellett reagálniuk a hirtelen népszerűségre. Yuan szerint a Zoom fejlődése a jövőben sem áll le, ugyanis a mesterséges intelligencia segítségével olyan dolgokra is képessé válik majd a szolgáltatás, melyeket csak egy sci-fi filmben tudnánk elképzelni: például a kézfogásra és a frissen lefőtt kávé illatának imitálására.

Bár Yuan elismerte, hogy 2011-ben – mikor elindította a Zoomot – számtalan elutasítással és kudarccal kellett szembenéznie, mára becsült személyes vagyona meghaladja a 18 milliárd dollárt, mely állítása szerint nem változtatta meg jelentősen az életét.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?