Nincs akadálya, hogy jövőre tényleg jöjjenek a forradalmi tévék, monitorok. A kvantumpontos OLED technológia készen áll az áttörésre.

A Samsung idén nyár elején lebegtette be, hogy nagyon jól áll a teljesen új, kvantumpontos OLED képalkotási eljárás fejlesztésével, és hogy akár már jövőre felbukkanhatnak az első ilyen tévék és monitorok.

Kvantumpontos OLED

Nos, úgy tűnik, hogy erre tényleg minden esély megvan. A holding kijelzők fejlesztéséért és gyártásáért felelős részlege, a Samsung Display bejelentette, hogy 2020 decemberében megkezdik az ilyen típusú megjelenítők előállítását. A dél-koreai Asanban található üzemben 220×250 centiméteres paneleket gyártanak majd, és ezekből vágnak ki kisebb darabokat a televíziókhoz, monitorokhoz, esetleg notebookokhoz.

A tervek szerint 2021 első negyedévében már havi 15 000 panel készül majd, a maximális kapacitás pedig elérheti ennek dupláját is. Ez nem kevés, de azért arra nem elég, hogy önmagában gyökeres változást hozzon a tévés és IT szektorban. A pletykák szerint a Samsung a tapasztalatokat összegezve 2021 májusában dönti el, hogy milyen irányba haladjon a technológia, azaz például, hogy milyen üzemeket készítsenek fel a kvantumpontos OLED megjelenítők gyártására.

Az előzetes információk alapján az új eljárás kegyetlen jó képminőséget szavatol. Végtelen valós kontraszt mellett nagy fényerőt, és kiemelkedő színgazdagságot, valamint színpontosságot, egészen pontosan. Hát, nagyon kíváncsiak vagyunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!