Dizájnbombát robbant az Oppo: Jön a világ első elektrokromatikus, színváltós telefonja, a Reno5 Pro+

Az Oppo Reno5 Pro+ lesz az első olyan kereskedelmi forgalomban is megvásárolható mobil, amelynek hátlapja a fény hatására megváltoztatja a színét. Ez alaposan átírhatja a dizájnnal kapcsolatos eddigi lehetőségeket.

Az Oppo egyike a leginnovatívabb, legtöbbet mocorgó telefongyártónak, és a vállalat most azt jelentette be, hogy egy új technológiával felvértezett eszközzel lép színre. Ez a Reno5 Pro+ 5G, amely a világ első olyan mobilja lesz, amely elektrokromatikus hátlappal rendelkezik. Ezen eljárás hatására a készülék színváltóssá válik, azaz a rá eső fény hatására teljesen más lesz a hátlap tónusa, ami egyedivé teheti a készülék megjelenését, és teljesen új szintre emelheti a „villantós telefon” fogalmát.


Reno5 Pro+
Maga a termék egyébként abszolút életképesnek tűnik a Snapdragon 865 SoC processzorral és OLED kijelzővel. Megkapta a Sony 50 megapixeles IM7xx szenzorát, ellátták egy 12 megapixeles, optikai zoomos telefotó kamerával is, és nyilván az ultraszéles látószögű egység sem hiányzik róla. Az Opp Reno5 Pro+ 5G áráról nincs még semmilyen infó, de azt lehet tudni, hogy a kicsit butább Reno5 Pro 5G 600 dodóba, azaz durván 177 000 forintba kerül majd. Ez pedig arra utal, hogy a csúcsmodell sem kap halálos árcédulát.

Más márkák, például a OnePlus is intenzíven foglalkozik az elektrokromatikus technológiával, szóval nem lennénk meglepve, ha hamarosan több ilyen mobil is felbukkanna!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?