Ezt tudja a legolcsóbb LG OLED TV – LG BX teszt!

Az LG BX a legolcsóbb OLED tv a vállalat kínálatában idén! Nézzük mit tud, milyen a képe, a kezelése, a hangja, miben tud kevesebbet, mint drágább rokonai!

LG BX – a belépő szintű OLED tv

Az LG az idei évben is számos különféle OLED tévével lépett színre, hogy így tartsa meg a szektorban betöltött vezető pozícióját. A hagyományos vonalat képviselő CX mellett ennek szellemében fejlesztették ki a falra szánt GX, a feltekerhető RX és a 8K ZX sorozatot, hogy a Wallpaper tapétatévékről se feledkezzünk meg. És persze 2020-ban sem hanyagolták el a belépő kategóriát, azaz azt a családot, amelynél a hangsúly a minél alacsonyabb áron van Ez az LG BX, amely ősszel került a boltok polcaira.


LG BX

Külső

Kialakítás: Lapos, sík. Legjobb.
Dizájn: Csúnya OLED tévét eddig még nem nagyon csináltak, és az LG BX is remekül fest. A kávák vastagsága kevesebb, mint egy centi, ráadásul ezek egy síkban vannak a képernyővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlanok. A készülékház felső része impozánsan vékony, a sötétszürke, enyhén döntött talp, pedig jól passzol a hatalmas kijelzőhöz. Az összhatás remek, minimalista, visszafogott. De az is tény, hogy e megoldásokat már mind láttuk korábban, konkrétan évekkel ezelőtt a gyártó OLED televízióinál, tehát újdonságot az LG BX megjelenése nem kínál.


Falra akasztható: Igen. Szériatartozék a tökéletesen illeszkedő fali konzol.
Csatlakozók: HDMI 2.1, HDMI 2.0, USB 2.0, Ethernet, optikai audio, fejhallgató kimenet. Van itt minden, ami ma kellhet.
Bluetooth támogatás: Pipa. Ezen keresztül vezeték nélkül is csatlakoztathatóak a kompatibilis hangeszközök, például egy fejhallgató.
Bépített WiFi: Pipa.
Státuszimbólumnak jó lehet: Igen!

LG BX

Képminőség

Paneltechnológia: OLED, remek! Ez ma az egyik legjobb képminőséget szavatoló eljárás.
Képméret: 55/65 inch.
Felbontás: 4K, azaz 3840 x 2160 képpont. Bár vannak ma már nagyobb felbontású, 8K modellek is, de igazából a 4K-val sincs semmi probléma. A részletesség kiemelkedő.
Kontraszt: Végtelen! Nincs ennél jobb!


Színpontosság: Megfelelő beállítások mellett az árnyalatok természetesek és kimagaslóan valósághűek, a megadott iparági standardoktól csak nagyon minimális mértékben térnek el. Ennek köszönhetően a készülék akár grafikai munkára is használható. A tónusok markánsak, erőteljesek, ragyogóak, élettel telik.
HDR: A nagy dinamikatartományú tartalmak (HDR 10, HLG, Dolby Vision szabványok) megjelenítése támogatott
Fényerő: Maximum 700 nit. Ez az átlagnál valamivel jobb, de vannak olyan OLED tévék is, amelyek e tekintetben felülmúlják. Mindenesetre ez azért ahhoz elég, hogy a HDR effekt észrevehető, látványos legyen.
Zajosodás: Nem jellemző, de egyes, a médiaboxból érkező tv adásoknál előfordulhat. A Zajcsökkentés funkció bekapcsolásával jelentősen mérsékelhető.


Betekintési szög: Gyakorlatilag hibátlan. A legkiszorítottabb szögből sem érződik a tónusok fakulása, invertálódás pedig nincs!
Felhősödés: Nincs! Remek.
Képfrissítési ráta: 40-120 Hz. Jelenleg a tévés szektorban ez a legjobb érték, ami elképzelhető.
Dinamikusan változtatható képfrissítési ráta: Ez a funkció támogatott, ami a játékoknál lehet fontos. A modell a G-Sync és FreeSync technológiákkal is boldogul.
Input lag: 14,2 ms. Remek érték! A játékosoknak fontos ez, de nekik nagyon.
Mozgásmegjelenítés: Rossz minőségű források használata esetén tapasztalhatóak kisebb anomáliák: például médiaboxból érkező tv adásoknál, alacsony bitrátájú videófájloknál megfigyelhető nagyon enyhe akadozás néha. Ezen azonban hatékonyan lehet segíteni az TruMotion technológia bekapcsolásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé, és gyakorlatilag tökéletesen képes orvosolni a hibákat.

Hang

Audio rendszer: 2.2 csatornás, 40 wattos. Tartalmaz két mélysugárzót is.
Hangminőség: A megszokottnál valamivel jobb hangminőséget produkál. A mélyek is érzékelhetőek a dinamika sem hiányzik, de tény, hogy még mindig elmarad a végeredmény attól, amit a jobb hangprojektorok produkálnak. A finom részletek visszaadása nem annyira pontos, és a sztereó hangtér nem igazán érzékelhető másfél-két méteres távolságból.


Hangerő: Egy átlagos méretű szobába, lakásba bőven elég.
Hanghibák: Nincsenek durva, zavaró hanghibák.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: webOS 5.0
Magyarul tud: Igen
Alkalmazások száma: Kb. 200 darab érhető el. A fontos alkalmazások (YouTube, Spotify, HBO Go, Netflix, Amazon stb.) nem hiányoznak!
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket és hallgatni a zeneszámokat. Nagyon hasznos szolgáltatás, ami jól is működik.


Böngésző: Van és kellően gyors. Így az élmény olyan, mintha számítógépen vagy telefonon netezgetnénk.
Távirányító: Mozgásérzékelős, légiegérként is funkcionáló Magic Remote távvezérlő. Nagyon kényelmesen használható!
USB-n keresztül csatlakoztatott vezérlőeszközök: Használatuk támogatott.
Távirányító helyett mobil: Támogatott, egy ingyenes alkalmazás segítségével. Hasznos! A tévéhez a mobil egyetlen érintéssel párosítható. A telefon képernyője vezeték nélküli úton tükrözhető, és az egyes beállítások is eljuttathatóak egyszerűen a televízióra.

Extrák

Sportriasztás: Az LG BX-en kiválasztható több sportág bajnoksága, vagy egy-egy kívánt csapat. Ezt követően a felhasználó értesítést kap, ha kezdődik egy mérkőzés, illetve az eredmény alakulása is megjeleníthető a képernyőn, még úgy is, hogy ha nem az adott meccset nézi.


Okos otthon: A tv integrálható komplex okos otthon vagy okos iroda rendszerekbe. Így a kapcsolódó termékek, például egy mosógép, biztonsági kamera, intelligens izzó vagy klímaberendezés vezérelhetőek a készüléken keresztül, sőt arra is mód nyílik, hogy a tv képét kilőjük mondjuk a hűtőszekrény beépített képernyőjére.
Képernyőtükrözés: A Miracast és WiFi Direct technológiák támogatásának hála a kompatibilis számítógépek, telefonok, tabletek kijelzője tükrözhető a képernyőn. Ez egy piszok jó funkció, nagyon kényelmes és nagyon hasznos szolgáltatás!
Bluetooth: A BT támogatású hangeszközökre vezeték nélkül kilőhető a hang.
Beépített használati utasítás: Van, és jól használható.

Ár

LG BX 55″: ~350 000
LG BX 65″: ~570 000
A tudásához képest ez szuper ár!

Kinek ajánljuk – LG BX

– Kedvező áron keres OLED tévét
– Fontos a tökéletes fekete és hibátlan kontraszt
– Grafikai munkára használna tévét
– Játékra keres televíziót, akár az új konzolok mellé

Kinek nem ajánljuk – LG BX

– Sokall 350 000 forintot egy tévéért
– Nem OLED televízióban gondolkodik

Még több információ az LG BX tévéről a termék hivatalos weboldalán

 • Dizájn
  (4.5)
 • Kijelző/képminőség
  (4.5)
 • Kezelés
  (4.5)
 • Hangminőség
  (4)
 • Ár/érték arány
  (5)
4.5

Összegzés

LG BX egy remek tévé, nagyon jó áron! Gyenge pontja nincs egyáltlán, erőssége pedig a kép minősége és a kezelés, és a dizájn is rendben van!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?