2021. február 20-án egy bemutató meccs erejéig visszatér a lassan 44 esztendős veretlen veterán, Floyd Mayweather Jr., aki a megbotránkoztató videóiról ismert youtuberrel, Logan Paullal méri össze az erejét. 

Eljött az idő, hogy megbarátkozzunk a gondolattal: ezentúl nem csak profi bokszolók szállhatnak majd ringbe, hanem bizony influenszerek is. A 25 éves Logan Paul például youtuberként lett igazán ismert, vagyis inkább hírhedt, miután 2018-ban stábjával egy élettelen ember testét videózta le, majd tette közzé a YouTube-on, magára vonva ezzel az internet népének elsöprő haragját. Paul egyébként már korábban is ringbe szállt, csakhogy akkor egy influenszerrel, akivel elsőre döntetlent játszott, másodjára pedig kikapott.

Februárban az amerikai médiaszemélyiség azonban egy igazi bokszoló szupersztárral, Floyd Mayweather-rel méri össze az erejét, és lássuk be, a meccs végkimenetéhez nem kell jósnőnek lenni. A közelgő mérkőzést már most nagy felhajtás övezi, és ez minden bizonnyal csak még tovább fog nőni, ahogy közeledünk a küzdelem időpontjához. Bár nézők bizonyára nem lehetnek majd a meccsen, akit érdekel a harc, és kellőképpen siet ahhoz, hogy az első 1 millió előfizetés egyikét lefoglalja, az 25 dollárért cserébe élőben nézheti végig az eseményt a Fanmio-n, ám aki nem ennyire szemfüles, annak akár 70 dollárjába is fájhat a meccs.

Mayweather veretlen bajnok 50–0-s győzelemmel, így nem valószínű, hogy bármi esélye is lenne a kétmilliós követőtáborral bíró youtubernek. A visszavonult bokszolónak mindenesetre van az a pénz, amiért újból harcba szálljon, 2017-ben szintén hosszú és intenzív kampányt követően például az UFC sztárjával, Conor McGregorral állt ki, akit rendesen elgyepált a ringben. A jövő februári meccs azonban elég egyoldalú mérkőzésnek ígérkezik, pláne az ír harcossal vívott küzdelemhez képest.

mayweather
Floyd Mayweather vs. Conor McGregor Fotó: Rolling Stone

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!