Értelmezhetetlenül sok pénzért adják az átmatricázott új Nokia tv családot.

Egy ideje már lehet tudni, hogy hamarosan Európában kezdenek új Nokia tv készülékek, és végre most részleteket is megtudhattunk ezekről. Azt fontos leszögezni, hogy ezeket nem a finn cég gyártja és fejleszti, hanem a névhasználati jogot adták el egy osztrák vállalatnak. Tehát itt valójában nem Nokia tévéről van szó hanem egy harmadik fél által gyártott, átmatricázott modellekről.

Nokia tv
Hogy ennek mennyi értelme van, illetve, hogy ez mennyire korrekt, az más kérdés, koncentráljunk inkább a termékekre! Kiderült ugyanis, hogy mit várhatunk az új Nokia tv családtól!
Nos, lesz egy rakát méretben (32″, 43″, 50″, 55″, 58″, 65″), amelyek a 32 inches kivételével mind 4K felbontásúak, HDR támogatással. Valamilyen Android alapú okostévé rendszerrel látják el őket, ami nem túl jó hír, hiszen az eddigi tapasztalataink alapján ezek meglehetősen teljesítményigényesek. A beépített hardver (négymagos, 1,5 GHz-es ARM Cortex-55 alapú CPU; 1,5 GB RAM; Mali G-52 grafikus chip) nem túl bika, szóval simán lehet, hogy a sebességgel és a stabiltással lesznek gondok. HDMI 2.1 csatlakozókkal NEM rendelkeznek, a maximális képfrissítési rátájuk 60 Hz, és tök alap 2.0 csatornás, kis teljesítményű rejtett hangszórókra épülő audio rendszerrel látták el őket.

Nokia tv
Tehát alapvetően totál átlagos, semmi extrát nem nyújtó LED LCD termékekről van szó, az áruk viszont prémium szintű! A legkisebb, Full HD felbontású, 32 inches képátlójú modell például 400 euróba, azaz durván 145 000 forintba kerül. Ezért pedig ma már simán lehet kapni egy 55″-ös 4K HDR Samsung vagy LG tévét is. Az 55 hüvelykes változat 700 euróba, azaz mintegy 255 000 forintba kerül. Ez pont egy százassal drágább, mint a hasonló tudású riválisok. Egyszerűen nem értjük, hogy mit akar a brand tulajdonosa, a StreamView nevű osztrák vállalat. Illetve hát értjük, nyilván nagyot kaszálni, de hát ehhez szerintünk pusztán a Nokia matrica nem lesz elég. Pláne, hogy ez a név a sorozatos bénázások miatt már a mobilos szektorban sem cseng túl jól.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!