Kiszervezi a belépő- és középkategóriás modelleket az LG, innentől közvetlenül csak csúcskategóriás mobilokkal foglalkozik. 

Bár az LG sok kiváló okostelefont gyártott már, mostanra zsinórban 22 negyedéve veszteséges a mobilos részlege. Több eltérő stratégiával is próbáltak már egyenesbe jönni, és a mobilpiaci szenvedés azért is érdekes, mert minden más piacon szárnyal az LG, sok-sok éve.

A legutóbbi döntés értelmében az LG most kiszervezi a belépő- és középkategóriás okostelefonokat, vagyis azokat más cégek tervezik és gyártják majd, és azokon használhatják az LG márkanevet. Egyelőre nagy kérdés, hogy ez vajon segít-e az LG-nek hosszú távon, vagy inkább rontja a megítélését a márkának.

Az LG maga mindenesetre csak a felső-középkategóriára és a csúcsmobilokra szeretne koncentrálni, az átszervezések pedig a dolgozók mozgatásával is járnak, sok pozíciót átszerveznek vagy megszüntetnek.

Az LG hatékonyabban szeretné felvenni a versenyt a rivális kínai gyártókkal, és csökkenteni a költségeit. Eközben nem adná fel az olcsóbb szegmenseket, de ha gyenge modelleket gyártanak majd a partnerei LG logóval, az rosszat is tehet a cégnek.

Arról nem beszélt az LG, hogy jönnek-e a kísérleti mobiljai – eddig mindenféle extravagáns dizájnt tervezett az Explorer Project keretében a vállalat. Az viszont biztos, hogy 2021-ben lesz Snapdragon 888-as LG prémium okostelefon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: PCMag, XDA