Mit tud a 2,9 millió forintos iPhone 12 Pro?

Azt, hogy ez az iPhone 12 Pro hordoz magában valami egészen ősit, ami az Apple gyökereihez köthető. 

Az Apple sokak szerint egyértelműen túlárazza a termékeit, de a 2,9 millió forintnak megfelelő dollár egy iPhone 12 Pro esetében joggal lenne indokolatlannak nevezhető. Úgyhogy még mielőtt bárki felhorgadna, hogy ez azért már mindennek a teteje, gyorsan eláruljuk, az árcédulának vajmi kevés köze van az almás céghez. Sokkal inkább a Caviar a ludas, akikről viszont tudjuk, hogy ők meg prémiumtermékekből gyártanak luxuscikket. Ebben az esetben pedig azért kell ennyit fizetni, mert a speciális kivitelű telefonból mindössze 9 darab van a világon. Oké, még ez sem indokolná, tehát van egy csavar a dologban, ezt pedig úgy hívják, Apple I, ami a cég első számítógépe volt.


A spéci iPhone 12 Pro pedig azért kerül több millióba, mert a burkolatában az Apple I-ből származó alaplap (áramkör) egy darabkája található. De maga a teljes kivitelezés is az Apple I-t idézi, hiszen színre és anyagra is a barna fa. Mindezek mellett egy titánból készült képernyő is helyt kapott, amivel még autentikusabb a kinézet. Azt, hogy a cég első terméke mekkora kuriózum, mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2014-ben 905.000 dollárért árvereztek el egyet, ami jelenlegi árfolyamon 2,64 millió forintnak felel meg. Most pedig egy darabkája miatt többért adja a Caviar.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?