Megérkeztek Magyarországra is a Panasonic Android TV rendszerrel ellátott televíziói, de hát elég sokba kerülnek.

A Panasonicnak a jelek szerint kezd elege lenni a saját okostévé fejlesztéséből. Már korábban belengették, hogy a házon belül készülő, Firefox OS alapú MyHomeScreen helyett Android alapú modellekkel is kísérleteznének, és már meg is érkeztek hazánkba is az első ilyen modellek.

A Panasonic HX700-ben ezt leszámítva sok extra nincs. 4K VA LCD panellel látták el, úgy, hogy a kijelző maximális képfrissítési rátája 60 Hz. A HDR támogatás megoldott (Dolby Vision, HDR10, HLG), ám a maximális fényerő az alkalmazott Edge LED háttérvilágítás miatt valószínűleg nem túl magas. Emiatt aztán a HDR effekt jó eséllyel nem túl látványos. A HDMI 2.1 felejtős, az új gamer funkciókról is le lehet mondani nyilván, és egy elég alap, 2×10 wattos hangrendszer került bele.

Panasonic Android

Tehát nagyjából annyit tud, mint a többi, belépő szint körüli mai okostévé. Viszont az ára nem olyan. A legkisebb, 43 inches változat 160 000 forintba kerül, bezony. Csak viszonyításként: Az ugyanekkora, ugyanilyen tudású (felbontás, HDR stb.) Samsung és LG tévék olyan 100-105 000 forintba kerülnek. De említhetnénk az 55 inches verziót is, ami 200 000 forintot kóstál, ami szintén 50-60 000 forinttal több annál, mint amennyiért a közvetlen riválisok adják a termékeiket.

Bárhogy morfondírozunk, egyszerűen nem világos, hogy mi a terv, a koncepció az árazás mögött. Így ezeknek a Panasonic Android TV-s modelleknek nem sok esélyük van ezen a gyilkos piacon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!