Egy gombnyomásra átlátszó lesz a Panasonic új tévéje

A Panasonic TP-55ZT110 használható hagyományos módon, nem áttetsző televízióként is! Ezzel kiküszöböli az összes többi átlátszó tv legnagyobb problémáját, így akár otthon, filmezésre is bevethető.

Jó ideje foglalkoznak már a különféle cégek átlátszó televíziók fejlesztésével. Az tény, hogy ezek iszonyat látványosak, konkrétan leesik tőlük az ember álla. Viszont pont az átlátszóságuk miatt hagyományos filmezésre, játékra nem igazán alkalmasak. Ez feketén-fehéren kiderült a közelmúltban is, amikor a Xiaomi lépett színre egy ilyen termékkel, amely baromi rossz kritikákat kapott.


A Panasonic több, mint fél évtizede fejleszt ilyen termékeket, egészen pontosan az LG Display által gyártott átlátszó OLED panelt kalapálgatják. A cég pedig bejelentette, hogy boltokba küldenek hamarost egy modellt, amelynél megoldották az átlátszó tv készülékek legnagyobb problémáját. A TP-55ZT110 névre hallgató masinériát ugyanis kiegészítették egy extra funkcióval. Ezáltal az áttetszőség megszüntethető, és hagyományos tévéként is használható a termék. Azt nem részletezték, hogy ezt pontosan, hogy is érték el, de mi azt gyanítjuk, hogy egy extra, monokróm panelt építettek a termékbe, amelynek az az egy feladata, hogy fekete hátteret biztosítson.

átlátszó tv

Ezzel pedig megalkották a világ legjobb átlátszó tv készülékét, amely egyrészt elképesztően látványos, másrészt pedig jól is használható. Persze nyilván, mint minden jóban, ebben is van valami rossz. Ez pedig az ár, ami várhatóan olyan gyilkos lesz, hogy még a Terminátor is elégedetten csettintene. De hát gazdag emberek mindig voltak és ha bejön a koncepció, akkor akár idővel csökkenhet is az összeg.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?