BOOKR Kids
Fotó: LSU Online

December 1-24. között minden nap egy meglepetés mesekönyv lesz ingyenesen elérhető a BOOKR Kids Mesetár adventi naptár polcán egészen január végéig.

Online világ ide vagy oda, az olvasás még most is nagyon fontos, ebben segít a BOOKR Kids, akiknek célja, hogy a digitális világban felnővő gyerekek ne csak az okostelefonok és tabletek között, hanem az irodalom világában is otthon érezzék magukat.

A könyvtár-alkalmazás jelenleg több mint 400, interaktív formában elkészített, hangos
felolvasással és készség fejlesztő játékokkal kiegészült klasszikus és modern mesekönyveket tartalmaz 2-12 éves gyerekek számára. Az applikáció sajátossága, hogy a rendszerben a gyerek is nyugodtan böngészhet, ugyanis használata egyszerű, és nem jelennek meg az oldalon zavaró reklámok se.

A Mesetár tartalma folyamatosan megújul és bővül új verssel, mondókával, regénnyel és ismeretterjesztő történettel, amiknek egy része a hazai könyvkiadók által forgalmazott könyvek digitális változatai, másrészt a Mesegyár, vagyis a BOOKR Kids kreatív csapata által készített saját tartalmak.

Idén tavasszal a könyvtár-alkalmazás 400+ könyve a koronavírus okozta karantén idején ingyenesen volt bárki számára elérhető, ezzel nyújtva segítséget a négy fal közé zárt gyerekeknek és szüleiknek az izgalmas és hasznos időtöltésben. A karácsony közeledtével december 1-24. között naponta egy, az előfizetők körében legnépszerűbb tartalmak fognak az adventi naptár polcon megjelenni. Ezek a mesék egészen január végéig ingyenesen olvashatóak lesznek mindenki számára.

A kiemelt olvasmányok listája meglepetés, de többek között olyan kedvelt történeteket
olvashatnak a gyerekek az ünnepek alatt, mint: Vuk, a kisróka (Fekete István), Holle anyó (Grimm testvérek), A cinege cipője (Móra Ferenc), A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen), Diótörő (E. T. A. Hoffmann alapján).

A Mesetár ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruházakból.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!