A cég felvásárlása után több szolgáltatást is kivezetnek a piacról. Többek között a UPC email címek is mennek a levesbe a WAP-pal együtt. 

Nem régen vásárolta fel a Vodafone a UPC-t tokkal-vonóval, aminek már több gyakorlati következményével szembesülhetnek a felhasználók. A Voda ugyanis bejelentette, hogy a racionalizálás jegyében jó pár egykori UPC szolgáltatást kivezet a piacról.
Így például likvidálják a nagy reményekkel útjára indított, de csúnyán becsődölő UPC Wi-free-t, a hangpostát, a WAP-ot, illetve a videótelefonálás lehetőséget. Valamint 2021. március 1-én megszűnik a UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó email szolgáltatás technikai támogatása is. Azaz magyarán kivégzik az @upcmail.hu végződésű email címeket. Így 2021. március 2-től ezek a szolgáltatások, a levelezéssel együtt már nem lesznek elérhetőek. Ezért is kérjük arra, hogy amint lehetséges, használjon egy másik meglévő vagy újonnan létrehozott e-mail fiókot.

UPC email

Azt borítékolni lehet, hogy ez rengeteg embernek problémát okoz majd. Ha nem kerülnek mentésre, akkor örökre elvesznek a beérkezett és elküldött levelek. Ráadásul, ha valaki egy közösségi oldalon upcmail-es címmel regisztrált, és nem változtatja meg a megadott email címet, a márciusi dátumot követően nem kérhet jelszó megváltoztatást, vagy emlékeztetőt, hiszen nem fog tudni belépni a megadott email fiókba.

A Vodafone lépése persze teljesen érthető. Nem tartották meg a UPC-t alvállalatként, se a nevet, se a logót, hanem az egészet beolvasztották a nagy Voda konglomerátumba. Ezek után pedig elég hülyén vette volna ki magát, ha örökre megtartják mondjuk a UPC-s email címeket.

Itt találhatóak részletes infók