Halálra ítélték a Twitter-gyilkost Japánban

A bíróság kedden halálra ítélte azt a Twitter-gyilkos néven emlegetett japán férfit, aki 2017 augusztusa és októbere között kilenc embert ölt meg. 

Siraisi Takahirót azután tartoztatta le a hatóság, hogy több emberi fejet és csontot is találtak a lakásában. Az áldozatok közül nyolcan 15-26 év közötti nők voltak, a kilencedik egy férfi, az egyik eltűnt nő ismerőse volt, aki Siraisi után nyomozott. A férfi beismerte tettét.


Siraisi a Twitteren ismerkedett, és olyan embereket, főként labilis lelkiállapotú nőket keresett meg, akik az öngyilkosságot fontolgatták. A férfi azt ígérte nekik, hogy segít nekik meghalni, sőt olyanra is akadt példa, hogy azzal áltatta őket, hogy közös öngyilkosságot követ el velük.

twitter-gyilkos
Fotó: The Guardian

A vádlott ügyvédje egy ideig azzal védekezett, hogy a gyilkosságra az áldozatok kérték Siraisit, ám a bíró úgy döntött, hogy egyik személy sem egyezett bele a gyilkosságba.

Japánban még mindig magas a halálbüntetések támogatottsága. A Twitter-gyilkos esete után társadalmi párbeszéd indult meg arról, hogyan kellene kezelni a közösségi oldalaknak az öngyilkos tartalmakat, a Twitter pedig azóta változtatott is a szabályzatán, és nem engedélyezi az öngyilkos tartalmak népszerűsítését.

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?