Visszatér a nagy port kavart Devotion, amelynek forgalmazását azután állították le, hogy észrevették, a videojáték a kínai elnökön viccelődik. 

Nem jó üzlet ujjat húzni Kínával, és ezt már a Device horrorjáték fejlesztői is tudják, ugyanis alighogy megünnepelték játékuk kritikai- és közönségsikerét, mikor a Steam digitális áruház kínálatából hirtelen kikerült a játék, mert leállították annak forgalmazását.

A problémát az jelentette, hogy a játékban az egyik talizmánon lévő felirat burkoltan Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét Micimackóhoz hasonlítja. Sokan egyébként észre sem vették az utalást – vagy nyelvi akadályokból kifolyólag nem tudták értelmezni -, amely egyértelműen arra a híres mémre utalt, amely Hszi Csin-pinget Micimackóhoz hasonlítja, Barack Obamát pedig Tigrishez. Mellesleg a mém óta Micimackó tiltott figura Kínában, és gyakorlatilag semmilyen alkotást nem tűrnek meg az országban, amiben ez a karakter is szerepel.

devotion
Fotó: Taiwan News

A kínai hatóságok tehát emiatt vonták vissza a Devotiont kiadó kínai Indieevent cég működési engedélyét, s bár ez az ügy mérhetetlen kárt okozott a Devotion-t fejlesztő Red Candle Games-nek is, a nagysikerű horrorjáték visszatérhet, méghozzá december 18-án a GOG.com-on keresztül. A játék 16,99 dollárba kerül – magyarázza a cég – , és a játékon belüli „tartalom” megegyezik majd a korábbiakkal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!