Az év egyik legjobban várt játéka volt a Cyberpunk 2077, aztán az év legnagyobb bukása lett belőle: szinte elárasztották a világhálót a videojátékot becsmérlő kommentek, nem beszélve arról a töménytelen mennyiségű hiba-áradatról, ami a játék kapcsán felmerült. 

Bár nem a Cyberpunk 2077 az egyetlen videojáték a történelemben, ami csalódást okozott, az már viszont valóban egyedülálló, hogy egy játéknak ekkora hype-ot követően ilyen csúfos bukással kelljen szembesülnie. A több milliós előrendelést több milliós panaszáradat követte, ami végülis odáig fajult, hogy a Sony nemrégiben felajánlotta, hogy visszatéríti a játék árát azoknak, akik megbánták, hogy megvásárolták.

A játékosok többnyire arra panaszkodtak, hogy az év legjobban várt játéka a régebbi konzolokon nem fut tökéletesen – ezt a bakit mellesleg a lengyel fejlesztőgárda is beismerte. Ám itt még nincs vége a sztorinak: újabb Cyberpunk 2077 hiba jelent meg a láthatáron, ugyanis egyre többen számolnak be arról, hogy 8 megabájtos mentést követően egyszerűen használhatatlanná válik a játék.

cyberpunk-2077-hiba
Fotó: CNN

Ez a hiba már csak azért is visszás, mert ekkora méretet csak jó pár óra beleheccelt idővel lehet elérni, tehát igen sok munkája veszhet el annak, aki a mentést követően nem tudja elindítani a játékot.

A játékot fejlesztő CD Projekt RED is írt a hibáról, és bár a jövőben feltehetően megpróbálják majd orvosolni a hibát, a fejlesztők arra is felhívták a figyelmet, hogy a tönkrement mentéseket visszamenőleg már nem tudják orvosolni. A baj elkerülése végett érdemes minél kevesebb tárgyat és kraftolási alapanyagot tartanunk az inventorynkban, hogy véletlenül se érjük el a 8 MB-os határt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásThe Verge