Kép: Motor1

A Lexus HX Sleigh olyan, hogy még a Mikulás is biztosan szívesen cserélné le rá a régi járgányát. 

A gyerekek mindig nagyon várják a Mikulás érkezését, hiszen az öreg szakállas szépen teletömi a csizmájukat mindenféle édességgel. Ám ahhoz, hogy ezt megtehesse, és az Északi-sarkról indulva minden kölyköt megjutalmazhasson, kell egy normális verda.

Kép: Visor

Például egy szán, amit rénszarvasok húznak, és repülni is képes, mert mégiscsak ez a közlekedés leggyorsabb ismert formája. A Toyota luxusmárkája pedig fogta magát, és a Lexus HX Sleigh koncepció képében megalkotta a 21. századi Mikulás szánját, aminél a rénszarvasok már gázturbinában laknak. A japán gyártó megközelítésében az elegancia és a luxus kéz a kézben járnak.

Kép: Motor1

Ezt tükrözi a végtelen kapacitású csomagtartó, aminek önműködő az ajtaja, a 25 hüvelykes érintőképes kijelző, valamint a beépített közlekedésfigyelő rendszer. És ha mindez nem lenne elég, az utazás közbeni megfelelő szórakoztatásért a Lexus HX Sleigh esetén a Levinson Surround hangrendszer felelős.

Kép: Techeblog

Ami pedig a külsőségeket illeti, jól látszik a képeken, hogy az áramvonalas kaszni természetesen mikuláspiros színt kapott, meghajtásáról pedig turbinák gondoskodnak. A Lexus természetesen a Mikulást is megkérdezte, hogy mi a véleménye az új járgányáról, aki azt mondta, ő egy egyszerű ember, de tényleg ideje volt kicsit frissíteni annak a módját, ahogy az ajándékokat eljuttatja a gyerekekhez. Végezetül hozzátetette, Mikulásné is imádja hajtani az új szánt.