plasztikai hackerek
Fotó: BBC

Elképesztő mennyiségű képet lopták el hackerek az Egyesült Királyságban, ezzel akarják zsarolni a híres plasztikai kórházláncot. 

A REvil nevű hackerbanda 900 gigabájtnyi képet lopott el, amelyek a Hospital Group pácienseit ábrázolják. A kórházcsoport hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint a betegek adatainak biztonsága megsérült, és bár bankkártya számokat nem loptak el a csalók, egyéb személyes adatok azonban veszélybe kerültek.

Bár a kórház e-mailben értesítette a betegeket az incidensről, egy korábbi betegük, Simon Hails azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az üzenetben a  kórház nem részletezte, hogy a kiberbűnözők váltságdíjat követelnek, vagy hogy pontosan mit loptak el a csalók. Az egykori páciens érhető okokból kifolyólag aggódik, hogy a róla készült képek nyilvánosságra kerülnek.

plasztikai hackerek
Fotó: AXEL

A Transform Hospital Group néven is ismert kórházlánc állítása szerint a Egyesült Királyság vezető fogyókúrás és kozmetikai sebészeti csoportja. 11 klinikával rendelkeznek, ahol többek között bariatrikus fogyókúrával, mellnagyobbítással, mellbimbókorrekcióval és orrműtéttel foglalkoznak. A cég korábban több híres személyiséget is megnyert magának, akik reklámozták a plasztikai sebészetüket.

A REvil, vagy más néven Sodinokibi néven elhíresült hackerbanda az egyik “legsikeresebb” kiberbűnözői csoport, akiknek olyan cégek estek már áldozatul, mint a Travelex pénzváltó vagy a Grubman Shire Meiselas & Sacks ügyvédi iroda.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!