A Vodafone Magyarország Alapítvány az idei év folyamán több millió forinttal támogatta a rászoruló csoportokat.

A pandémia szinte az élet minden területére hatással volt, ám a rászorulóknak és az őket támogató nonprofit szervezeteknek nehezebb volt helytállni, mint korábban bármikor. A támogató szervezeteknek és alapítványoknak bár korábban sem volt könnyű dolgok, a gazdasági és társadalmi nehézségek hatására még inkább beszűkültek anyagi erőforrásaik.

A Vodafone-nál évek óta hagyománya van az ünnepi adományozásnak, és természetesen ez idén sem alakult másképpen: a vállalat adománygyűjtő programja több célcsoportot is bevont a programba, így a munkatársak és a vállalati partnerek mellett a lakosságnak is lehetősége volt segíteni. Utóbbit például ‘Az angyalok köztünk járnak’ elnevezésű közösségi média kampánnyal vonták be, melynek keretében a Vodafone Magyarország minden komment után 100 forintot ajánlott fel. Az így összegyűlt adományt a Vodafone Alapítvány a Főállású Angyalok munkájának megsegítésére szánta: öt, a Digitális Iskola Programban résztvevő iskola egész éves együttműködését 5-5 tablettel jutalmazták, amely nagy segítséget jelent a pedagógusok és diákok számára a digitális oktatásra való átállásban.

A Vodafone munkatársai sem maradtak ki az adományozói program lehetőségéből: az idén elmaradt karácsonyi rendezvényre elkülönített összeg egy részét a dolgozók felajánlhatták három non-profit szervezetnek, amiből a Digitális Iskola Programot, az Eötvös Zenei Alapítványt és a Compocity okoskomposztáló rendszer fejlesztését segíthették.

vodafone-magyarország-alapítvány
Fotó: TechRadar

A Vodafone a vállalati partnerek megajándékozása helyett idén úgy döntött, hogy a partnereinek szánt ajándékra költött összeget inkább jótékony célokra költi: a partnerek maguk választhatták ki, hogy mely szervezetnek szeretnék felajánlani az összeget, és bár az adományozás még nem zárult le, már most látszik, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány több millió forinttal tudta segíteni a kiválasztott szervezetek munkáját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!