Kép: NewsSplinter

Úgy tartja a mondás, hogy mindent annyiért lehet eladni, amennyit fizetnek érte, de nem tudjuk, hogy a félmilliárd forintos PlayStation 5 létezésére van-e magyarázat.

Akadnak olyan dolgok az életben, amikor az ember a téblábolós mémben látható Travoltához hasonlóan értetlenül tárja szét a kezét, hogy amit lát, azt mire vélje. Pontosan ebbe a kategóriába tartozik az 1,8 millió dolláros, vagyis jelenlegi árfolyamon félmilliárd forintos PlayStation 5. Azt gondolnánk, hogy ennyi pénzért minimum egy komornyikot is kapunk mellé örök életünkre, aki árgus szemekkel lesi, mikor adunk utasítást számára, hogy kapcsolja be a konzolt, mert játszani óhajtunk. De nem, semmi ilyesmi, hanem a válasz mindössze egy szó: Caviar.

Kép: stupidDope

Aki ismeri ezt a céget, az tudja, hogy tevékenységük jelentős része az elektronikai termékek, és kütyük elkészítése luxuskivitelben. Ez történt a PS5-tel is, aminek az orosz cég a Golden Rock változatát készítette el úgy, hogy a konzol funkciója nem változott, ellenben gazdagodott 20 kilogramm, 18 karátos arannyal. A dizájn ötlete a Caviar szerint az aranyrögök és a sziklák kontúrjaiból származik, de ezzel még nincs vége a mutatványnak. A kontrollerek ugyanis az arany mellett krokodilbőr borítást kaptak, tovább fokozva a luxusérzetet. Hogy mindennek mi értelme van, azt nem tudni, hiszen ez már tényleg nem az a kategória, mint a két-hárommilliós iPhone projektjeik. Hanem konkrétan hozzávágnak az emberhez egy aranytömböt, csak minek. Aki egy ilyet vesz, annak lehet, hogy ideje sincs játszani, mert elfoglalja a maffiabirodalom irányítása.

ForrásTecheblog