A Boston Dynamics robotcsaládja Dirty Dancingre táncolva búcsúztatta az évet

A Boston Dynamics robotcsaládja összeállt egy pazar előadás erejéig, hogy megmutatva tánctudásukat boldog új esztendőt kívánjanak.  

Dobtunk egy hátast: a Boston Dynamics robotjai Patrick Swayze-t megszégyenítő önfeledt táncmozdulatokkal ropják a Dirty Dancing klasszikussá vált Do you love me? betétdalára. A videóban feltűnik Atlas, aki elképesztő akrobatamutatványaival vált világhírűvé, a 80 kg-os humanoid robot ráadásul olyan könnyedséggel abszolválja a táncmozdulatokat, hogy sok ember örülne, ha ilyen ritmusérzékkel lenne megáldva.


A vállalat a YouTube-ra töltötte fel a táncos videót, ahol két Atlas mellett feltűnik a jól ismert robotkutya, Spot is, sőt a Handle nevű robot is.  A videó leírása szerint a cég ezzel a videóval kíván a tavalyi évhez képest sokkal boldogabb új esztendőt. Bár 2020 nem volt könnyű év, hiszen nem sok olyan dolog volt benne, ami megmosolyogtatta volna az embert, ám a Boston Dynamics táncos videója egyértelműen ezek közé tartozik.

Az ember- és állatszerű robotjairól híres cégnek nem csak a koronavírus miatt volt mozgalmas éve, hanem azért is, mert a céget megveszi a Hyundai – az üzlet tető alá hozására valamikor 2021 júniusában kerülhet sor. Ha ez megvalósul, akkor a robotok az autógyártás területén is nagy szolgálatot tehetnek.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?