IEEE Spectrum

Akinek annyi pénze van, hogy sosem fogy el, immár magánhasználatra veheti meg a Spot nevű robotkutyát, ami egyébként elég katonai kinézetű. 

A Boston Dynamics ismert arról, hogy jó barátságban van a robotokkal, és az is tudható, hogy emberre, valamint kutyára emlékeztető is van köztük. Igaz, előbbinek a demója elég felkavaró volt, amikor szerencsétlen gépet jégkorongütővel verték, és össze-vissza lökdösték. De majd eljön a nap, mikor visszaadja…most azonban lapozzunk. Spot, a mechanikus négylábú eddig leginkább a fejlesztői környezetben élte életét, mostantól azonban valódi háziállat lehet. a Boston Dynamics ugyanis azok számára, akik meg tudják fizetni, immár civil tulajdonba is ad robotokat.

Ezért történhetett meg, hogy Kanadában (egészen pontosan Ontarióban) már az utcán is találkoztak egy példánnyal, amint az éppen jött valahonnan, vagy ment valahová. Tekintve, hogy Spot 360°-ban lát, így távolról is irányítható, nem szükséges ott lenni mellette. Ennek köszönhető, hogy a lefilmezett jószág gazdáját sehol nem lehet látni. De a szerkezet nem csupán néz, hanem valóban lát, mivel a beérkező kép és a szenzorok segítségével ügyesen kikerüli az akadályokat. Innentől tehát tényleg csak pénz kérdése, hogy kinek lehet robotkutyája, de nehezen képzelhető el, hogy a háztartások képeznék a célközönséget. Sokkal inkább a cégek és az üzemek, raktárállomások, hiszen a kutya betanítható a különféle szállítási feladatokra.