Az LG dobja le az innovációs bombát egy 48 inches OLED modell személyében. A hajlítható tv így ötvözi az ívelt és a sík modellek előnyeit. Filmnézésre és játékra is jó megoldás lehet.

Az ívelt televíziók egy időben nagyon menőnek számítottak, de aztán kikoptak, mert igazából filmnézésre annyira nem ideálisak, ha többen ülik körbe a készüléket, vagy valaki nem pont szemben ül a képernyővel. Az LG bejelentette, hogy visszahozza e modelleket, azonban egy komoly csavart tettek a történetbe. A vállalat új, 48 inches OLED televíziója ugyanis hajlítható, azaz használható sík és ívelt módban egyaránt. Tehát ha valaki szemben ül vele, és játszani akar mondjuk, akkor begörbítheti.

Ám ha többen telepednek a készülék elé, vagy nem tökéletesen középről, a legjobb pozícióból akarja valaki bámulni, akkor kiegyenesítheti. A vállalat évek óta kalapálgatja ezt a technológiát, korábban már bemutattak működőképes prototípust is, és most úgy látszik eljött az ideje a tömeggyártásnak.

A hajlítható tv támogatja a dinamikusan változó képfrissítési ráta technológiákat, úgy hogy a képfrissítési ráta 40 és 120 Hz közé eshet. Azaz a termék játékra kifejezetten alkalmas. Nyilván 10 bites, 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, HDR támogatású, 4K felbontású panellel látták el, tehát a kép minősége nyilván pazar lesz. Az árát, és a boltokba kerülés dátumát egyelőre még nem tudni. Várós!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!