A jelek szerint a Cyberpunk 2077-hez 2021 elejére beígért DLC-re keresztet vethetünk.

Az alkotók még a játék piacra dobása előtt szellőztették meg, hogy 2021 elején ingyenes letölthető tartalom érkezik a videojátékhoz, ám több hírportál szerint is csúszással kell majd számolnunk annak ellenére is, hogy a fejlesztők hivatalos oldalán továbbra is kint van az év elejére szóló ígéret.

A csúszás mellet szól, hogy a játékot fejlesztő CD Projekt RED csoportos per elé nézhet, hiszen a folyamatos refundok, és cég részvényeinek bezuhanása miatt súlyos összegek párologtak el az amerikai és lengyel befektetők zsebéből, ami nem könnyíti meg, hogy a tervezett ütemben haladjanak a fejlesztések. Emellett egyelőre azt sem tudni, hogy a többjátékos modul mikor jöhet majd szóba.

Cyberpunk 2077 egy nyílt világú akció-kalandjáték, amelyet elképesztő hype, majd botrány övezett, szinte nem volt olyan nap, hogy ne futottunk volna bele a videojátékot fel-, majd elmarasztaló hírekbe. Nem is olyan régen például attól volt hangos az internet, hogy újabb Cyberpunk 2077 hiba jelent meg a láthatáron, hiszen 8 megabájtos mentést követően egyszerűen használhatatlanná válik a játék.

Rájár tehát a rúd CD Projekt Red csapatára, a letölthető tartalmaknál ugyanakkor égetőbb probléma, hogy a fejlesztők mihamarabb orvosolják, hogy a régebbi konzolokon is jól fusson a játék. Bár soha ne mondjuk, hogy soha, ilyen körülmények között eléggé elképzelhetetlennek tűnik, hogy a CD Projekt RED tartani tudja magát az ígéretéhez, és 2021 elején megkapjuk az első DLC-t Cyberpunk 2077-hez.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!