Sportoláshoz tökéletesen illeszkedő, vezeték nélküli fülhallgatót jelentett be a Bose: a Sport Open Earbuds meglepő formavilágot, minőségi hangzást, kényelmet és védelmet biztosít még testmozgás közben is. 

Figyelembe véve, hogy a legtöbb gyártó non-stop azon ügyködik, hogy a tökéletes hangszűrő technológiát kifejlessze, igen érdekesnek tűnik a Bose ötlete, amely épp az ellenkezőjén alapul: a Sport Open Earbuds sok más fülhallgatóval ellentétben nem a hallójárat belsejében helyezkedik el, hanem azon kívül, így nem zárja el a környezeti zajokat sem.

Az OpenAudio névre keresztelt technológia lényege az, hogy minimális késleltetéssel sugározza a hangot a fülbe, miközben a fül mindvégig nyitott marad. Mivel a környezettel sem veszítjük el ezáltal a kapcsolatot, sokkal biztonságosabban sportolhatunk, például futhatunk vagy kerékpározhatunk a szabadban.

A cég egyébként többször is próbálkozott már hasonlóval: tavaly  egy forradalmasított audio-napszemüveggel törtek be a piacra, amelynek a keretébe volt beillesztve a hangszóró.

bose
Fotó: Bose

A gyártó természetesen arra is gondolt, ha száműzni szeretnénk a környezet zavaró hangjait (például szeles idő esetében), éppen ezért zajszűrő funkciót is biztosítottak. Amellett, hogy a beépített mikrofonnak köszönhetően telefonhívásokat is bonyolíthatunk a fülhallgatóval, por- és vízállósági osztályzattal is bír, ráadásul 8 órányi zenehallgatást biztosít a gyártó szerint.

Hogy Amerikán kívül megjelenik-e bárhol is a Bose Sport Open Earbuds, azt nem tudni, de az már viszont tuti, hogy a tengerentúlon 199.95 dolláros áron lesz beszerezhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!