Fantasztikus alakzatok építhetőek fel a Sony Crystal LED moduláris kijelzőből

Hatalmas fényerő, kontraszt, képfrissítési ráta jellemzi az új eljárást. A Sony Crystal LED megjelenítők még a 3D megjelenítést is támogatják.

A Sony korábban jelezte, hogy az év első napjaiban valamilyen nagy bejelentésre készül, és a vállalat tartotta is magát az adott szavához. A cég ugyanis leleplezte az új Crystal LED kijelzőtechnológiát, amely a korábban már bemutatott megoldások továbbfejlesztett változata.


A Crystal LED moduláris eljárás, azaz kisebb darabokból lehet összerakni viszonylag szabadon egy nagy kijelzőt. Ennek köszönhetően egészen furcsa alakú képernyők is összeállíthatóak. Ennek a hagyományos tévézés során sok értelme nincsen, viszont az üzleti felhasználók biztos imádni fogják. Egy szállodában például biztos eszméletlen jól nézhet ki egy ilyen hatalmas, nem szabályos téglalap kijelző a falon.

crystal led

A korábbi változatokhoz hasonlóan ez is MicroLED alapú képalkotási technológia. Azaz minden pixel mögött egy-egy egyedileg vezérelhető RGB LED található. Ennek köszönhetően remek, akár 1 000 000:1 valós kontraszt érhető el, a színek ragyogóak és a betekintési szög hibátlan. A fényerőt mostanra sikerült 1800 nitig feltornászni, ami a HDR tartalmak megjelenítése miatt is fontos. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, ami kétszer annyi, mint amit a hagyományos megjelenítők produkálnak. Érdekesség, hogy az új Sony Crystal LED kijelzők képesek a 3D anyagok visszaadására is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?