Végre! Érkezik az első, otthonokba szánt MicroLED tv

A 4K HDR kis picur kegyetlen jó képminőséggel kecsegtet pazar hangrendszerrel kiegészítve. A MicroLED tv mondjuk nem lesz olcsó, de hát minden kezdet ilyen.

A Samsung évek óta kalapálgatja a MicroLED kijelzőtechnológiáját, amelynek sajátossága, hogy minden egyes képpont mögött egyedileg vezérelhető, akár ki is kapcsolható RGB LED-ek kapnak helyet. Ennek köszönhetően a kontraszt brutálisan jó, a színek ragyogóak, és valósághűek, a betekintési szög pedig remek.


MicroLED tv

A vállalat korábban már színre lépett az üzleti felhasználóknak készülő változattal, most pedig eljött az idő, hogy egy kifejezetten otthoni felhasználásra szánt Micro LED tévét is piacra dobjanak. Ez az elődökkel ellentétben már nem moduláris kialakítású, azaz nem kell darabokból összeszerelni. Egyszerűen ki lehet venni a dobozból, és már lehet is használni.
Az biztos viszont, hogy az új készülék sem lesz tömegtermék. Ugyanis még mindig nem tudnak kellően pici fénykibocsátó diódákat gyártani, emiatt a pixelek is nagyok. Így az új modell 110 inches képátlójú, azaz óriási, de a Samsung még így is a többiek előtt jár e téren. A 4L felbontású MicroLED tv kávái igen vékonyak, így a kijelző/készülékház arány eléri a 99 százalékot, ami döbbenetesen jó érték.

A hatalmas képernyő egyébként akár négy egyedileg kezelhető szekcióra is felbontható, azaz négy külön tartalom mehet rajta, akár több forrásból is. A gyártótól kapott infók érdekében az átlagosnál lényegesen nagyobb teljesítményű, 5.1 csatornás integrált hangrendszert pakoltak bele, ami biztosan remekül megdörren. Az okostévé rendszer sem hiányzik belőle, azaz a különféle netes tartalmak elérésre és futtatása is megoldott.
Sajnos a tévé nem lesz kifejezetten olcsó….. Egyelőre még csak Dél-Koreában rendelhető elő, és ott 170 millió wont, azaz mintegy 45 millió forintot kérnek el érte. A tervek szerint egyébként jövőre már nálunk is meg lehet majd vásárolni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?