A Panasonic befejezi a tévégyártást?

Miután a vállalat elhagyta az ausztrál és az észak-amerikai piacot felmerült a kérdés, hogy a Panasonic befejezi a tévégyártást. A cég válaszolt, reagált a pletykákra.

A Panasonic évekkel ezelőtt a gazdasági nehézségek miatt kivonult az észak-amerikai televíziós piacról, tavaly pedig úgy döntöttek, hogy megszűntetik a modellek ausztráliai forgalmazását is. Ezt követően felröppent a pletyka, hogy a vállalat az egész iparágat offolni akarja, azaz, hogy a Panasonic befejezi a tévégyártást.


Panasonic befejezi a tévégyártást

Ez egyébként egy tragédia lenne, mert a cég irgalmatlan energiákat mozgósít annak érdekében, hogy folyamatosan javítsa a képminőséget, és ennek köszönhetően a csúcsmodelljeik évről-évre ott vannak a világ legjobb tévéi között. Mi is imádjuk a Pana OLED tévéket, tehát tényleg nagy veszteség lenne ez, még akkor is, ha tudjuk, hogy a konszern ma már elsősorban az okos ökoszisztémákra, az akkumulátorokra fókuszál elsősorban.
A pletykák, kérdések eljutottak a japán céghez, amely hivatalos formában válaszolt is ezekre.

Nos, ennek alapján megnyugodhatunk, legalábbis egy időre. Nos, ennek alapján megnyugodhatunk, hiszen a konszerntől kapott hivatalos információk értelmében nem igaz, hogy a Panasonic befejezi a tévégyártást. Legalábbis 2021-ben még biztos nem, és az európai piacról sem fognak kivonulni, amely számukra kiemelt fontossággal bír. Persze valahol már magában az szörnyű, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerülhet, és lehet rá esély. A kínai állam hátszelével megtámogatott feltörekvő cégek mellett a tradicionálisabb piaci környezetben tevékenykedő japán vállalatok helyzete sajnos egyre nehezebb lesz ugyanis.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?