A Simpson család jóslata szerint január 20. piszok rossz nap lesz az emberiségnek

A Simpson család egyik epizódja szerint 2021. január 20. nem lesz egy jó nap az emberi civilizáció történetében. 

Önálló cikket lehetne szentelni azoknak az eseményeknek, amelyek kapcsán A Simpson család című nagysikerű amerikai rajzfilmsorozat megmondta a tutit. Hogy csak néhányat említsünk: az autocorrect és az okosóra megjelenése, a Higgs-bozon egyenlet, Donald Trump elnöksége, vagy hogy a Disney bekebelezi a 20th Century Foxot. A sor itt még közel sem ért véget, ám már ezek is jól jelzik, hogy A Simpson család készítői igen erős jós vénával vannak megáldva.


A tavaly novemberben debütált Treehouse of Horror XXXI című epizód szerint 2021. január 20. lesz a pusztulás napja: a sztori szerint Marge felhívja Homert, hogy mindenképpen menjen el választani, emlékeztetve őt, milyen rosszul sikerült az elmúlt négy év, és ha ez így megy tovább, még ennél is rosszabb időszaknak nézhetnek elébe. Később kiderül, hogy Homer mégsem ment el szavazni, és éppen január 20. van, az elnök beiktatásának és a világ pusztulásának napja.

simpson-család
Treehouse of Horror Fotó: hitc

Az elmúlt években mém lett abból, hogy A Simpson család előre megjósolt mindenféle jövőbéli fontos történelmi eseményt, és bár valóban vannak köztük szép találatok, néha olyanokba is bele akarják magyarázni a jelenséget, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Reménykedjünk, hogy január 20-i végítélet sem bővíti majd a bejött Simpson-jóslatok listáját.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?