Mindez azután derült ki, hogy a céget megvádolták, miszerint fizet a Microsoftnak azért, hogy AA akkumulátor legyen az Xbox kontrollerekben. 

Nem is olyan régen bukkant fel egy jelentés, amely szerint az Xbox kontrollerekbe azért kerülnek AA akkumulátorok, mert a Microsoft állandó megállapodást kötött a Duracellel, utóbbi pedig fizet a redmondi óriásnak. Olaj volt a tűzre egy interjú, amiben a Duracell brit marketingmanagere egy folyamatos megállapodásról beszélt a két cég között.

Végül több kiadvány is azt a következtetést vonta le, hogy akkor ezért használ AA akkukat a Microsoft a vezeték nélküli kontrollerekhez. Aztán jött a Microsoft, és tiszta vizet öntött a pohárba.

A vállalat állásfoglalása szerint szándékos, hogy választást kínálnak a fogyasztóknak az akkumulátorok terén, ha Xbox kontrollerről van szó. Vagyis direkt nem beépített akkumulátorokkal dolgoznak. Szintén ezen filozófia miatt használható bármilyen márkájú akku, valamint töltő, továbbá USB-C-vel vezetékes módban is megoldható az energiaellátás.

Korábban pedig többször hangoztatta a Microsoft, hogy a vásárlóik többsége előnyben részesíti az AA akkumulátorokat a kontrollerekhez. A környezet szempontjából persze előnyösebb az újratölthető akkukat, és nem az elemeket választani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: IGN, Microsoft