NIO ET7: itt a Tesla kínai ellenfele

Érdekes, és nyilván csak a véletlen műve, hogy a kínai NIO ET7 nem csak riválisa Elon Musk autójának, de még hasonlít is arra. 

A Tesla, bár akadtak gondjai, de azt lehet mondani, akadály nélkül menetelt az autópiac elektromos szegmensében, mert bár mifelénk még elég ritkán látni, de a skandinávok megőrülnek érte. Nagy, kényelmes, erős autó, ami ráadásul nem merül le 120 kilométernyi pályázás után. Csakhogy itt egy nem várt fordulat: érkezik a kínai ellenlábas. Oké, valójában nem lepődünk meg rajta, és azon sem, hogy még a formája is hasonló. A NIO ET7 gyártójának vezérigazgatója szerint az autó akár 1000 kilométert is elmegy egyetlen töltéssel, ami egészen hihetetlen dolognak tűnik, legalábbis annak tükrében, hogy nem így ismerjük az elektromos járműveket. Ezzel viszont egyértelműen komoly kihívója lehet a Tesla autóinak.


Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ez az érték nem az alapkivitelt jellemzi, hiszen ezt csak a 150 kWh-s akkumulátorral tudja. Alapverzióként 70 kWh jár, ami bő félezer kilométert tud, közbenső megoldásként pedig a 100 kWh-s kivitel jöhet szóba, a maga 700 kilométeres hatótávjával. A NIO ET7 a kínaiak szerint 644 lóerővel dolgozik (nem kevés), és a 0-100 km/h-t négy másodperc alatt teljesíti. Megjelenésére valamikor 2022 első negyedévében lehet számítani, ám kérdések addig is bőven adódnak. Például az, hogy a kínai autók töréstesztje sokszor kritikán aluli, így kérdés, hogy az egyébként elfogadható külső és belső mellett vajon az emberi élet védelme is megfelelő-e.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?