A világhírű elméleti fizikus, Avi Loeb Földönkívüli – Egy idegen civilizáció első nyomai című, hamarosan megjelenő könyvében fejti ki, milyen jelei vannak az idegenek létezésének. 

A Harvard Egyetem professzora az Oumuamua névre keresztelt jelenségről ír könyvében, amelyben végig vezeti az olvasót annak az objektumnak a történetén, amely sokak szerint egy csillagközi látogató jelenlétére utalhat. Loeb úgy véli, hogy a 2017-ben megpillantott üstökös hátterében egy értelmes létforma állhat, hiszen meglepően gyorsan mozgott, a pályája is szokatlan volt, és semmilyen törmeléket sem hagyott maga utám, tehát semmit nem úgy csinált, ahogy azt kellett volna neki.

A Hawaii Obszervatóriumban lencsevégre kapott tárgyat korábban még sohasem figyelték meg, így nem is csoda, hogy egyből beindultak a vele kapcsolatos találgatások. 2018-ban aztán a Harvard Smithsonian Center for Astrophysics kutatói egy tanulmány keretén belül ki is fejtették annak a lehetőségét, hogy az Oumuamua miért egy idegen civilizáció terméke.

Avi Loeb
Január 26-án jelenik meg Avi Loeb könyve az Agave kiadó gondozásában.  könyvFotó: Agave

Avi Loeb január 26-án megjelenő könyvében hosszasabban is megmagyarázza, miért véli úgy, hogy a különös objektum egy idegen létforma jelenlétére utal, egyben azt is elmondja, mindez milyen alapvető hatással bír a tudományra, a vallásra, valamint fajunk és bolygónk jövőjére nézve. Bár több szakértő is úgy véli, hogy Loeb elmélete csupán vad spekuláció, a kutató könyvére azonban így is óriási a nemzetközi érdeklődés.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!