A Panasonic JZ2000 megkapta a cég legújabb képfeldolgozó chipjét, és egyedi Technics hangrendszerrel látták el, amely oldalra is szórja a hangokat.

A Panasonic az idei évben is nagyon komolyan odateszi magát a tévé fronton. A vállalat bemutatta az idei évre szánt csúcsmodelljét, amely az eddigi infók alapján bitang jónak tűnik. A JZ2000 névre hallgató készülék az LG Display által gyártott 4K felbontású, HDR támogatású panelre épül, eddig nincs semmi extra a dologban. Viszont megkapta a Panasonic új, HCX Pro AI Processor nevű képfeldolgozó chipjét, ami egy csomó új, vagy továbbfejlesztett technológiát tartalmaz.

Panasonic JZ2000

Ennek köszönhetően jobb lesz a felskálázás, és a színpontosság, valamint a mozgásmegjelenítés. Bár ez utóbbi kettő már az eddig top tévékben is kegyetlen jó volt, nem nagyon tudjuk, hogy hova lehet még fokozni az élvezeteket. A HCX Pro AI-ban már mesterséges intelligencia is dolgozik, ami állítólag képkockáról képkockára elemzi a kontentet, és automatikusan úgy módosítja állandóan a képi beállításokat, hogy a képminőség a lehető legjobb legyen. A 120 Hz-es maximális képfrissítési rátájú tv támogatja a manapság népszerű gamer funkciókat, és a válaszidejét állítólag sikerült remekül lecsökkenteni, azaz a készülék játékra is alkalmas. A dizájnját nem vitték túlzásba, de hát a Panasonictól már megszokhattuk a konzervatív irányt.

Az integrált hangrendszer viszont tartogat komoly újdonságokat. A hagyományos hangszórók mellé a hátlapjára építettek olyan hangsugárzókat, amelyek felfelé, illetve oldalra néznek. Ennek révén a tv minden irányba szórja a hangokat, aminek köszönhetően minden korábbinál jobb térhatású megszólalás megteremtésére képes. A tavalyi Panasonic csúcsmodell, a HZ2000 e téren már kimagaslóan teljesített, és ha az ott hallottakat még meg tudták fejelni, akkor tényleg nagyon királyul fog megdörrenni a készülék. A Panasonic JZ2000 áráról még nincs infó, és jelenleg úgy néz ki, hogy legkorábban tavasz végén kerülhet a boltok polcaira. Várjuk? Mi az hogy, nagyon is!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!