A világ egyik legokosabb maszkját készítette el a Razer

A világ legnépszerűbb gamer márkája, a Razer egy különleges okosmaszk prototípusát mutatta be a CES 2021-en, amely a használói hangját is képes felerősíteni. 

A vállalat még tavaly márciusban döntött úgy, hogy egyéb termékei helyett szájmaszkot fog gyártani, ezzel segítve a globális világjárvány kezelését, illetve a betegek ellátásán dolgozó szakembereket. A gyártó emellett több szájmaszk automatát is felállított Szingapúrban, ezzel is könnyebbé téve a járvány elleni védekezést.


A CES 2021-en bemutatott új Razer maszk prototípusa szerint képes felerősíteni a felhasználója hangját, emellett pedig aktív szellőzést is biztosít. Maga a maszk átlátszó műanyagból készült, lehetővé téve ezzel a szájról való olvasás, és bár az átlátszó maszk egyáltalán nem újítás a piacon, a Razer terméke még RGB világítást is kapott. Ez azt jelenti, hogy a maszk belseje sötétedéskor automatikusan megvilágítja a szájat, ezzel segítve, hogy „fényviszonyoktól függetlenül érthetően tudjunk kommunikálni”. A maszk egyébként szilikon bevonattal illeszkedik kényelmesen az arc vonalához, mindezt úgy, hogy a maszk felülete nem ér a szájhoz.

A Project Hazel névre keresztelt szájmaszk nem csak gamer küllemével igyekszik felhívni magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy a „világ legokosabb maszkajént” aposztrofálták. Tény, hogy ez a maszk valóban nem a hétköznapi fajtából való, ráadásul a gyártó szerint a levegőben lévő részecskék 95 százalékát képes kiszűrni .

razer-okosmaszk
Fotó: BBC

A vállalat elmondása szerint egyébként is óriási igény mutatkozik most a termékeikre, mivel nagyon sokan maradnak otthon, hogy elkerüljék a tömeget, így sokan játszanak otthon is. A Razer okosmaszk azonban egyelőre csak konfekciótermék – jelenleg tehát nem eladó -, és még kérdéses, hogy mikor kerülhet majd forgalomba.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?