A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi üzemében elindult Magyarország első, valós környezetben működő 5G magánhálózata.

Pátyon indult el Magyarország első, valós termelési környezetben működő 5G magánhálózata, amely a vállalat gyártási-logisztikai folyamatait segíti elő. A rendszer a rádiós kapcsolaton kívül a nyilvános internet- és mobilhálózattól független informatikai- és
távközlési maghálózati eszközöket is tartalmaz, így IT-biztonságot tekintve is nagy megbízhatóságú.

Az 5G hálózati rendszer működéséhez szükséges infrastruktúra már kiépült, és beüzemelték az első alkalmazást is, a gyár és logisztikai központ területén már önvezető szállítójármű is működik. Az autonóm járművekkel a raktározott anyagok és berendezések mozgatása hatékonyabbá, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá válik.

5g-huawei
Fotó: Huawei

A rendszer fejlesztése azonban nem áll meg ennyiben, ugyanis a jövőben az 5G infrastruktúrát használó alkalmazással bővül a cég: a tervek szerint még 2021-ben
kiterjesztett valósággal támogatott dinamikus gyártási folyamatokat, intelligens karbantartási és logisztikai optimalizálási alkalmazásokat vezetnek be.

Továbbra is a Huawei az egyik legnagyobb vállalat, amely az országok 5G telekommunikációs hálózatán, eszközök fejlesztésén és kiépítésén dolgozik. Itthon a Vodafone a Huawei eszközein indította el Magyarország első kereskedelmi 5G-s hálózatát, valamint a Huawei az egyik vezető 5G-s hálózati beszállító szerte a világon, és a legtöbb 5G-s szabadalom tulajdonosa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!