Íme a Moflin, a mesterséges intelligenciával működő tengerimalac

A Moflin nevet viselő tengerimalac-robot azoknak lehet jó választás, akik bár szeretnének háziállatot, a felelősségvállaláshoz már nem igazán fűlik a foguk. 

Idén a Consumer Electronics Show, azaz a CES sem úszta meg a koronavírus hatásait, így bár csak online térben valósulhatott meg az esemény, a fejlesztőket ez sem gátolta abban, hogy bemutassák a legőrültebb technológiai találmányokat. A találmányt egyébként úgy kell érteni, hogy bármi jöhet, amiben áram van, így nem csoda, ha olykor-olykor agyament, hasznosság szempontjából igen megkérdőjelezhető dolgok is bemutatásra kerülnek.


Éppen ilyen a Moflin névre hallgató tengerimalacszerű plüssrobot is, ami semmivel sem több, mint aminek látszik, bár való igaz, hogy halálosan cuki: mocorog, aranyosan nyüszög és éppoly pihepuha a bundája, mint egy házikedvencnek. A szőrös robot szinte teljesen úgy viselkedik, mint egy házikedvenc, azzal az óriási különbséggel, hogy nem eszik/iszik és az utcára sem kell levinni, hogy elvégezze a dolgát.

moflin
Fotó: Gadget Flow

Vanguard Industries által megálmodott bolyhos, szürke tengerimalac-robot egyedi algoritmusa lehetővé teszi, hogy a Moflin tanuljon, a beépített érzékelők segítségével pedig értékelni is tudja a környezetét. Ez azt jelenti, hogy képes megkülönböztetni az embereket attól függően, hogy milyen interakcióba lépnek vele, és ennek megfelelően fejezi ki „érzéseit” mozdulatokkal és elviselhetetlenül aranyos hangokkal, amelyeket igazi állati zajok inspiráltak.

Noha a plüssrobot 400 dollárt, azaz kb. 115 ezer forintot kóstál, most kapaszkodjatok meg: idővel egyéni személyiséget is kialakít, a környezettől és a tulajdonosok bánásmódjától függően, így egyaránt válhat belőle egy szomorú és szorongó, de egy boldog és nyugodt házikedvenc is.

 

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?